SEGURETAT I COMODITAT

Com són els monitors de les colònies?

L’equip de monitors d’Albaestiu el conformen bàsicament els mateixos monitors que treballen en les colònies escolars durant el curs escolar. Per tant, són monitors molt ben preparats per assegurar el benestar i la seguretat dels infants i que l’experiència sigui inoblidable.

Durant les colònies d’estiu tenim diversos joves que s’estan formant en el curs de premonitors. Tots ells participen també ajudant en l’organització i asseguren aixíque tinguem un extens equip organitzatiu.

Monitors 24 hores?

Els monitors estan en tot moment a la casa de colònies amb els nens i nenes. Durant la nit es realitzen torns de vetlla per tal d’assegurar que es respecta el temps de descans de tot el grup. Així l’endemà podran estar tots físicament preparats per a les noves activitats.

Qui és el responsable del funcionament de les colònies?

Les colònies han estat curosament organitzades pel departament educatiu d’Alba Serveis Educatius amb l’experiència de molts anys de colònies. El coordinador de la casa de colònies és el responsable de la coordinació i el bon funcionament de tot l’equip i de la instal·lació. Darrere d’ell hi ha l’equip de manteniment i el nostre apreciat equip de cuina.

Quina seguretat hi ha a les instal·lacions?

Les nostres instal·lacions compleixen amb totes les normatives de seguretat com a instal·lació juvenil homologada per la Generalitat de Catalunya. La normativa a seguir està definida pel decret 267/2016, de 5 de juliol, on es regulen les activitats d’educació en el lleure amb participació de menors de 18 anys.

Les activitats estan supervisades pels monitors i quan l’activitat ho requereix també hi ha un monitor especialista en la disciplina corresponent. La cohesió de l’equip de monitors, el seu coneixement de les instal·lacions i de les dinàmiques d’activitats garanteixen que l’estada es realitzi en un entorn de benestar i seguretat per a tots.

Quin és l’horari de dutxes?

De 20 a 20:30 hores, els nens/es tenen temps per a la higiene personal i es dutxen i es preparen la roba per a l’activitat de nit i del dia següent. El monitor/a responsable vigila que tots es dutxin, que la higiene sigui la correcta i que la roba sigui l’adequada. Recordem que l’espai de dutxes no és compartit entre nens i nenes.

Quin és el criteri per assignar les habitacions?

Una vegada tancat el període de rebuda, el director del centre assignarà les habitacions. Recordem que se separen els nens de les nenes i s’agrupen segons les edats; sempre que sigui possible.

Si venen dos amics o germans junts podran estar en el mateix dormitori?

Caldrà informar-ne a l’arribada i el director de la casa serà la persona que decideixi sobre la conveniència en la distribució de les habitacions.

Seguretat a la piscina

El recinte de la piscina de les nostres cases està delimitat i tancat amb clau. Els nens van a la piscina a l’horari establert i acompanyats pel seu monitor. D’aquesta manera està garantida la seguretat en tot moment. La piscina té establert un protocol de seguretat de la mateixa manera que ho tenen les altres activitats. Cal destacar que des del punt de vista normatiu les mides i la disposició de la piscina de Mas Gircós no requereix la presència del socorrista aquàtic.

Quants nens i quantes nenes hi ha a les colònies?

Habitualment els grups són molt heterogenis i el nombre de nens i nenes és suficient perquè tots trobin el seu espai. De totes maneres podeu contactar amb nosaltres per fer qualsevol consulta.

És obligatori participar en totes les activitats?

Les activitats organitzades estan pensades perquè tots els nens i nenes les puguin realitzar. Si en algun cas un dels participants es negués a participar-hi podràabstenir-se’n però haurà d’estar present al mateix lloc amb tot el grup.

Què passa si el nostre/a fill/a s’enyora?

Part de la tasca dels monitors és fer tot el possible per tal que els nens i nenes s’adaptin a la convivència i superin l’enyor que puguin sentir. Si s’arribés al cas en què algun participant no es trobés a gust a les colònies i el responsable de les colònies considerés que la situació no es pot reconduir, es posarien en contacte amb els pares.

Què passa si els qui s’enyoren són els pares?

Les colònies són també un moment important per als pares si no han viscut l’experiència de distanciar-se dels fills durant una o dues setmanes. És important que recordem que és comú i molt freqüent que els que s’enyorin més siguin els pares. Però no patiu que al cap d’uns dies ja podreu estar junts un altre cop i tindran moltes coses per explicar-vos.

Com podem posar-nos en contacte amb el/la nen/a en el transcurs de l’estada?

Els pares/mares/tutors no poden trucar. Si és urgent, es poden posar en contacte amb el coordinador de l’estada i aquest els podrà posar en contacte amb el seu fill/a si ho veu convenient. En cas d’estada quinzenal el nen/a podrà sol·licitar fer una trucada als pares.

Des del web albaestiu.com podreu accedir a l’apartat Blog on publicarem informació sobre el transcurs de les colònie

Podem anar a veure’l / veure-la?

Pel correcte funcionament i les dinàmiques dins les colònies no estan permeses les visites durant les estades.

Podré fer seguiment dels meus fills al blog?

El blog és per mostrar l’ambient i les activitats que es van realitzant a les cases de colònies, però en cap cas intenta ser un reportatge exhaustiu de tot el que es fa. Encara que intentem mostrar fotos variades no podem estar pendents que apareguin tots els nens. I cal tenir en compte també que en moltes ocasions hi ha nens i nenes que volen aparèixer tot el temps i d’altres que s’amaguen davant de la càmera.

PREPARACIÓ DE LES COLÒNIES

Quina documentació hem de portar per a l’estada?

En l’email de confirmació de la reserva haureu rebut les instruccions per descarregar el dossier d’inscripció on hi trobareu el llistat amb el material necessari i amb la fitxa personal que heu de portar emplenada el dia de l’arribada.

La documentació necessària per entregar a l’arribada és:

  • Fitxa personal (document facilitat per Alba Serveis Educatius)
  • NIF
  • Targeta sanitària
Es necessita l’original de la targeta sanitària o serveix una fotocòpia?

Ha de ser l’original i haurà de ser entregada el dia de l’arribada.

He perdut la targeta sanitària o el carnet de vacunacions. Què puc fer?

Poseu-vos en contacte amb el metge per tal d’obtenir un certificat de vacunacions i demaneu un duplicat de la targeta sanitària. Si en el moment de l’inici de les colònies no disposeu de la targeta heu de comunicar-ho al coordinador de l’estada a l’arribada.

A quina hora els hem d’anar a recollir?

En la documentació que se us entregarà trobareu la informació concreta de la recollida que correspon a la data i al programa d’activitats realitzades.

Podem anar a recollir el nen/a un dia puntual per anar al metge, celebració familiar, etc.?

Sortir i tornar durant l’estada altera força les dinàmiques de l’estada, tant per a l’infant afectat com per a la resta de companyes i companys. Es demana, per tant, que sigui motivat veritablement per una causa de força major. Serà necessari signar el full de sortida corresponent que els donaran a la casa de colònies. Si la persona que va a buscar el nen/a no és el pare/mare/tutor, caldrà entregar una autorització pertinent.

Quin material necessitem per a les colònies?

Unes setmanes abans de l’estada us farem arribar un full complet amb tot el que serà indispensable.

Respecte a activitats específiques com l’hípica, si el participant no disposa de roba d’equitació, no és necessari comprar-ne. És suficient tenir pantalons llargs, malles o xandall (no texans). Les sabates que quedin ben lligades (botes de muntanya, vambes fortes). En contrapartida, si disposen del material específic d’equitació el poden portar. Destaquem que no s’utilitza la fusta.

Hi ha servei de bugaderia? Com s’ha de marcar la roba?

Sí, hi ha servei de bugaderia per a l’estada quinzenal. Les estades setmanals no inclouen aquest servei.

Els nens que estaran dues setmanes de colònies han de portar 2 bosses de malla per a la rentadora (roba blanca i roba color) marcades amb el seu nom. El dilluns és el dia que es porta la roba a rentar.

Els nens/es han de portar diners?

No es preveu que els nens/es hagin de tenir cap mena de despesa addicional. Si la família vol deixar diners al nen o nena, els haurà de lliurar al coordinador de l’estada dins un sobre amb el nom del nen o nena i un màxim de 20€. Aquests diners es gestionaran com si es tractés d’un banc, és a dir, el nen o nena podràretirar un màxim de diners diàriament demanant-los al coordinador de l’estada en uns horaris pactats prèviament.

Poden portar mòbils?

Considerem que els telèfons mòbils i altres dispositius electrònics no aporten res a les colònies i a la convivència amb els companys i companyes. La presència d’aquests dispositius limita el desenvolupament de l’autonomia i de la confiança. Les colònies són un bon moment per deixar-los de banda i conviure amb plenitud amb la resta de companys i companyes.

Tots els nens i nenes de Primària que portin telèfons mòbils els hauran d’entregar a l’equip de monitors en el moment de l’arribada. Aquests telèfons seran únicament utilitzats un cop durant la setmana per tal de fer una única trucada per contactar amb la família. El dia que es faci la trucada serà definit pel responsable de la casa de colònies. La resta del temps els dispositius estaran apagats i els guardarà el responsable de la casa de colònies. Recomanem que s’adjunti el número de PIN per tal d’assegurar el funcionament del telèfon.

Els alumnes d’ESO poden portar mòbil, sempre que sigui fora de les activitats. Si els monitors descobreixen algun aparell durant les activitats, el director del centre, prèvia explicació, requisarà el telèfon o altres aparells fins el final de l’estada.

Recordem que l’organització no es fa responsable dels objectes perduts durant la realització de les colònies.

Es pot portar càmera fotogràfica?

Portar càmera és una bona i divertida idea, però és millor una càmera d’un sol ús i amb el nom escrit. Esperem que ens envieu fotos després!

Contactános!

Deja tu mensaje y te responderemos lo antes posible!

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search