SOBRE SALUT I ALIMENTACIÓ

Quin horari se segueix a les colònies?

L’horari base va des de les 8.15 del matí quan s’aixequen fins a les 00.00 quan marxem a dormir. Durant el dia fan tota mena d’activitats de lleure. Hi ha un parell d’excursions d’1 dia durant l’estada i van sovint a la piscina. Podeu veure l’exemple a l’apartat Horari d’un dia en cadascun dels programes.

Disposeu de menús especials o específics per a nens/es amb al·lèrgies?

Tenim menús previstos per a les al·lèrgies més comunes i conegudes, només necessitem tenir coneixement de les necessitats del nen/a abans de l’inici dels campaments. En el cas de no ser una al·lèrgia comuna o coneguda, preguem que ens ho indiqueu per telèfon abans del començament de les colònies per poder planificar i preveure tot el necessari en col·laboració amb els pares o tutors del nen/a.

El menjar és cuinat pel propi centre?

Sí. El nostre servei de cuina gaudeix d’un important reconeixement per part de totes les escoles que ens visiten durant el curs. La salut és un dels nostres pilars i en tenim especial cura en tractar-se d’infants i joves. La nostra cuina és especialment cuidada i l’equilibri nutricional hi és molt present.

Què mengen els nens/es durant les colònies?

Els cereals, les verdures, els llegums i la fruita són els aliments principals dels nostres menús, complementats amb carn d’au, peix i, en menor mesura, carn vermella o bé amb altres fonts proteïques per a menús ovolactovegetarians. La nostra apreciada cuina és bàsicament cuina casolana i d’ingredients ben frescos.

Com podem comunicar a l’organització qualsevol fet relacionat amb malalties, dietes especials, etc.?

En la fitxa personal que haureu d’entregar a l’arribada a les colònies és on s’ha d’especificar tota aquesta informació. Recordeu portar-la completa i correctament signada el dia de l’arribada.

Quin és el procediment si un nen/a es troba malament o s’ha fet mal?

Seguint el protocol intern de seguretat el monitor responsable del nen/a comunica al director del centre qualsevol sospita o incidència relacionada amb la salut, així com cops o ferides, sigui quina sigui la seva gravetat. El director de la casa és qui planifica la visita al metge i avisa els pares. Tots els centres tenen a prop un CAP (Centre d’Atenció Primària), on es portarà el nen/a per tal que el visiti el metge. Per aquest tipus de desplaçament o per si fos necessari traslladar-se fins a l’hospital hi ha un cotxe disponible les 24 hores.

En funció del diagnòstic, d’acord amb els pares i el tractament prescrit pel metge, es decideix la continuïtat de l’estada i el procediment per seguir.

El meu nen/a pren una medicació especial que només es pot comprar amb recepta mèdica.

El metge del nen/a us haurà de preparar una recepta i donar-la al coordinador de l’estada el dia de l’arribada a la casa.

Cal presentar el carnet de vacunació?

Seguint el protocol recomanat per la Generalitat es recomana la presentació del carnet de vacunació (original o fotocòpia).

Hi ha servei mèdic a la casa de colònies?

No hi ha servei mèdic a la mateixa casa de colònies, però la farmaciola està perfectament equipada amb tot el que es necessita per a primers auxilis. En el cas de necessitar ajuda mèdica, seguim el protocol per portar el nen o nena al CAP més proper.

Pot participar a les estades un nen o nena amb disminució psíquica o física?

El pare/mare o tutor haurà d’informar de la disminució amb antelació a l’arribada del participant a la casa de colònies. D’aquesta manera si fos necessari s’adequaria l’organització de l’equip de monitors per tal que dins de les limitacions no hi hagi cap problema.

Poden els nens/es guardar ells mateixos els medicaments?

No, els medicaments s’han de donar als responsables de l’estada en el moment de l’arribada. Al mateix temps es prendrà nota de tot el referent al medicament (freqüència, dosificació, símptomes, ús…). Només en casos molt excepcionals es permetrà al nen o nena que conservi ell mateix una medicació.

Es poden portar menjar, galetes o llaminadures?

No es recomana que el nen porti llaminadures des de casa ja que afavoreixen el desordre i falta d’higiene dins les habitacions.

Les cases de colònies disposen de màquina expenedora de refrescs. Durant el temps lliure els nens/es poden comprar alguna beguda. A tots els campaments hi ha una o dues sortides o excursions. En alguna d’aquestes se’ls apropa a un nucli urbà on hi ha botigues per poder comprar algun regal o record, begudes, gelats o llaminadures que consumiran durant la mateixa excursió.

Hi ha alguna celebració especial en cas d’aniversari?

Si s’avisa el dia de l’arribada els monitors poden organitzar algun acte especial per a felicitar-lo entre tots. També es facilitarà que pugui comunicar-se amb la seva família al llarg del dia.

Contactános!

Deja tu mensaje y te responderemos lo antes posible!

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search